Markante leveringsforsinkelser 2022/2023

Hvis du har brug for vareleveringer endnu i 2022, råder vi dig på det kraftigste til at afgive din bestilling senest i september/oktober. Inden for de næste 6 måneder (og formentlig endda helt frem til udgangen af 2023) forventer vi markant nedsat leveringsevne på alle standardmæssige lagervarer fra samtlige producenter. Fra oktober kan vi ikke længere garantere levering af skaffevarer (gult markerede artikler) i år 2022.

Alternative artikler er kun sjældent tilgængelige, og en eksisterende bestilling med forsinkede artikler er for tiden af stor værdi og bør derfor ikke bare annulleres uden videre. De generelle leveringstider på hele sortimentet af skaffevarer kommer inden for kort tid til at gå fra ca. 3 uger til mindst 8-16 uger. Artikler med høj efterspørgsel har allerede en leveringstid på over 1 år (f.eks. varmepumper eller solcelleanlæg). På artikler inden for bygningsautomation KNX oplever vi nu ligeledes markante leveringsforsinkelser. Producenterne har svært ved at sige noget konkret om leveringstiderne, da de selv mangler informationer fra underleverandørerne vedrørende de manglende komponenter.

Hvis du har en ventende bestilling med forsinkede artikler, overvåges denne automatisk. Så snart vi modtager varerne fra producenten, sendes de omgående videre til dig. Så længe du fortsat har brug for netop disse artikler, anbefaler vi dig ikke at annullere bestillingen. Dette fordi den serielle bestillingsafvikling allerede er i gang, herunder den dermed forbundne tilordning af de ønskede materialer til din bestilling. De pågældende artikler fås ikke hurtigere hos andre forhandlere, og en ny bestilling vil kun betyde en mangedobling af leveringstiden, eftersom den allerede markant forlængede leveringstid i så fald beregnes forfra af producenten, der jo i mellemtiden har fået mange andre bestillinger ind. Aktuelt øges leveringsfristen i uforholdsmæssig stor grad hos producenterne, hvilket skyldes det stadig stigende antal modtagne bestillinger. Samtidig falder antallet af leveringer hele tiden yderligere.

Grundet det store antal kundehenvendelser har vores kundeservice ligeledes nået kapacitetsgrænsen. Den gennemsnitlige ventetid på telefoniske henvendelser er aktuelt ca. 30-60 minutter. Henvendelser per e-mail fra kunder uden brugerprofil (gæstebestilling) besvares inden for 2-3 dage. Når du foretager en bestilling anbefaler vi dig derfor samtidig at oprette en brugerprofil, da du derved tilknyttes en dedikeret rådgiver, som kan hjælpe dig direkte videre i tilfælde af spørgsmål. Dette er den hurtigste og sikreste metode i tilfælde af spørgsmål. Dine meddelelser besvares hurtigst muligt, dvs. samme dag / inden for 24 timer, og denne service står til rådighed 24/365.