Databeskyttelse

Databeskyttelseserklæring

Vi glæder os over din interesse i vores onlineshop. Det er meget vigtigt for os at beskytte dit privatliv. Efterfølgende informerer vi dig omfattende om håndteringen af dine data.

 

1. Adgangsdata og hosting   
Du kan besøge vores hjemmesider uden at meddele personoplysninger. Ved hver adgang til en hjemmeside gemmer internetserveren automatisk kun en såkaldt server-logfile, som f.eks. dokumenterer navnet på den besøgte hjemmeside/fil, din IP-adresse, dato og tidspunkt for adgang, mængden af data, der overføres og den anmodende udbyder (adgangsdata).

Disse adgangsdata analyseres udelukkende for at sikre en fejlfri drift af siden samt optimering af vores tilbud. Det tjener overvejende og i forbindelse med en interesseafvejning til at forfølge vores legitime interesser i en korrekt visning af vores tilbud. Alle adgangsdata slettes senest syv dage efter du har afsluttet dit besøg på vores hjemmeside.

Hostingydelser via tredjepart    
I forbindelse med behandlingen yder en tredjepart på vores vegne ydelser mht. hosting og visning af hjemmesiden. Det tjener overvejende og i forbindelse med en interesseafvejning til at forfølge vores legitime interesser i en korrekt visning af vores tilbud. Alle data, som indsamles i forbindelse med brugen af denne hjemmeside eller i de dertil bestemte formularer i onlineshoppen, som efterfølgende beskrevet, behandles på dennes servere. En behandling på andre servere sker kun inden for de her beskrevne rammer.

Denne serviceudbyder sidder i et land inden for Den Europæiske Union eller Det europæiske økonomiske fællesskab.

 

2. Dataindsamling og -behandling til afvikling af aftaler og ved åbning af en kundekonto.
Vi indsamler personoplysninger, hvis du meddeler den frivilligt i forbindelse med din bestilling, når du kontakter os (f.eks. via kontaktformular eller mail) eller ved åbning af en kundekonto. Obligatoriske felter markeres som sådanne, fordi vi i disse tilfælde tvingende har brug for dataene til hhv. afvikling af aftalen og behandling af din forespørgsel eller ved åbning af en kundekonto, og du uden at oplyse dem ikke kan afslutte bestillingen og/eller kontoåbningen eller ikke kan sende forespørgslen. Hvilke data der indsamles, fremgår af de pågældende formularer. Vi anvender dine personoplysninger til afvikling af aftalen og behandling af dine forespørgsler. Efter at aftalen er afviklet fuldstændigt eller din kundekonto er slettet, begrænses den yderligere behandling af dine personoplysninger, og de slettes efter udløb af de skatte- og handelsretlige opbevaringsfrister, såfremt du ikke udtrykkeligt har givet dit samtykke til videre brug af dine data, eller vi tager forbehold for en anden anvendelse af dataene, som er tilladt, og som vi informerer dig om i denne erklæring. Du kan til enhver tid slette din kundekonto, enten ved at sende en meddelelse til den nedenfor beskrevne kontaktmulighed eller en dertil bestemt funktion i kundekontoen.

 

3. Videregivelse af data     
Til opfyldelse af aftalen giver vi dine data videre til den forsendelsesvirksomhed, som leverer varen, såfremt dette er nødvendigt til at levere de bestilte varer. Alt efter hvilken betalingsudbyder du vælger under bestillingsprocessen, meddeler vi til afvikling af betalinger de hertil indsamlede betalingsdata til det kreditinstitut, som gennemfører betalingen og evt. til den betalingsudbyder eller den valgte betalingsservice. Til dels indsamler de valgte betalingsudbydere også selv disse data, såfremt du opretter en konto hos dem. I dette tilfælde skal du under bestillingsprocessen tilmelde dig hos betalingsudbyderen med dine adgangsdata. Her gælder så den pågældende betalingsudbyders datasikkerhedserklæring.

Videregivelse af data til forsendelsesservice       
Såfremt du under eller efter din bestilling udtrykkeligt har givet dit samtykke hertil, giver vi din mailadresse og dit telefonnummer videre til den valgte forsendelsesservice, så denne kan tage kontakt til dig inden levering for at advisere eller afstemme leveringsdatoen.

Samtykket kan til enhver tid trækkes tilbage ved meddelelse til den nedenfor beskrevne kontaktmulighed eller direkte over for forsendelsesservicen på den efterfølgende opførte kontaktadresse. Efter at samtykket er trukket tilbage, slettes de hertil oplyste data, såfremt du ikke udtrykkeligt har givet dit samtykke til videre brug af dine data, eller vi tager forbehold for en anden anvendelse af dataene, som er tilladt og som vi informerer dig om i denne erklæring.        

Deutsche Post AG         
Charles-de-Gaulle-Straße 20    
DE-53113 Bonn

Spedition Leupold GmbH
Am Saaleschlößchen 7
DE-95145 Oberkotzau

DACHSER SE
Head Office
Thomas-Dachser-Str. 2
DE-87439 Kempten

General Logistics Systems
Germany GmbH & Co. OHG
GLS Germany-Straße 1-7
DE-36286 Neuenstein

 

4. Mail-nyhedsbrev og reklame med posten

Mail-reklame med tilmelding til nyhedsbrev       
Hvis du tilmelder dig til vores nyhedsbrev, anvender vi de hertil nødvendige eller af dig særskilt meddelte data for regelmæssig tilsending af vores mail-nyhedsbrev på grund af dit samtykke.

Du kan til enhver tid afmelde dig fra nyhedsbrevet, enten ved at sende en meddelelse til den nedenfor beskrevne kontaktmulighed eller et dertil bestemt link i nyhedsbrevet. Efter afmeldingen slettes din mailadresse, såfremt du ikke udtrykkeligt har givet dit samtykke til videre brug af dine data, eller vi tager forbehold for en anden anvendelse af dataene, som er tilladt og som vi informerer dig om i denne erklæring.

Nyhedsbrevet sendes på vores vegne via en serviceudbyder (databehandler), som vi hertil meddeler din mailadresse.

Denne serviceudbyder sidder i et land inden for Den Europæiske Union eller Det europæiske økonomiske fællesskab.

Reklame med posten og din ret til indsigelse          
Desuden tager vi forbehold for, at anvende dit for- og efternavn samt din postadresse til egne reklameformål, f.eks. for at tilsende interessante tilbud og informationer til vores produkter med brevpost. Det tjener overvejende og i forbindelse med en interesseafvejning til at forfølge vores legitime interesser i at sende reklame til vores kunder.

Reklameposten sendes på vores vegne via en serviceudbyder (databehandler), som vi hertil meddeler dine data. Du kan til enhver til gøre indsigelse mod behandling og brug af dine data til disse formål ved at sende en meddelelse til den nedenfor beskrevne kontaktmulighed.

 

5. Brug af data ved betalingsafvikling

Soliditetskontrol
Såfremt vi yder først, f.eks. ved køb på faktura eller via betalingsservice, er det nødvendigt at indhente identitets- og soliditetsoplysninger via hertil specialiserede servicevirksomheder (kreditoplysningsbureauer), inden aftalen kan indgås. Det tjener overvejende og i forbindelse med en interesseafvejning til at forfølge vores legitime interesser i at minimere betalingssvigt. Hertil sender vi dine til en soliditetskontrol nødvendige personoplysninger til følgende virksomhed(er):

SCHUFA Holding AG      
Kormoranweg 5              
65201 Wiesbaden, Tyskland

Herved træffes rimelige foranstaltninger til at beskytte dine rettigheder, friheder og legitime interesser. Du kan ved at tage kontakt via de nedenfor beskrevne kontaktmuligheder fremlægge dit standpunkt og anfægte afgørelsen.

Afbetalingskøb
Ved valg af betalingsmåden "Afbetalingskøb" samt meddelelse af det hertil nødvendige databeskyttelsesmæssige samtykke, sendes personoplysninger (fornavn, efternavn, adresse, mail, telefonnummer, fødselsdato, IP-adresse, køn) sammen med de til transaktionen nødvendige data (produkt, fakturabeløb, forfaldsdato, totalt beløb, fakturanummer, skatter, valuta, bestillingsdato og bestillingstidspunkt) til vores samarbejdspartner Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige, for at afvikle denne betalingsmåde.

For kontrol af kundens identitet og bonitet indhenter vores partner forespørgsler og oplysninger hos offentligt tilgængelige databaser samt kreditoplysningsbureauer. De udbydere, hvor der indhentes oplysninger og evt. soliditetsinformationer på basis af matematisk-statistiske metoder samt yderligere detaljer vedrørende behandlingen af dine data efter overførsel til vores samarbejdspartner Klarna Bank AB (publ) kan du se i dennes databeskyttelseserklæring, som du finder her: https://www.klarna.com/dk/databeskyttelse/

De modtagne informationer om den statistiske sandsynlighed for et betalingssvigt anvendes af vores samarbejdspartner Klarna Bank AB (publ) til en velafvejet afgørelse over indgåelse, gennemførsel eller ophævelse af aftaleforholdet. Du kan ved at tage kontakt til vores samarbejdspartner Klarna Bank AB (publ) fremlægge dit standpunkt og anfægte afgørelsen.

Den i bestillingsprocessen ved samtykke meddelte tilladelse til videregivelse af data kan til enhver tid, også uden angivelse af grund, tilbagekaldes med virkning for fremtiden.

 

6. Integration af Trusted Shops Trustbadge    

Til visning af vores Trusted Shops-kvalitetsstempel og de samlede bedømmelse samt for at tilbyde Trusted Shops-produkter til købere efter en bestilling, er Trusted Shops Trustbadge integreret i denne hjemmeside.

Det tjener overvejende og i forbindelse med en interesseafvejning til at forfølge vores legitime interesser i en optimal markedsføring af vores tilbud. Trustbadge og de i den forbindelse annoncerede serviceydelser er et tilbud fra Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Köln, Tyskland.

Ved åbning af Trustbadge gemmer internetserveren automatisk en såkaldt server-logfile, som f.eks. indeholder din IP-adresse, dato og tidspunkt for adgang, mængden af data, der overføres og den anmodende udbyder (adgangsdata) og dokumenterer åbningen. Disse adgangsdata analyseres ikke og overskrives senest syv dage efter du har afsluttet dit besøg på vores hjemmeside.

Yderligere personoplysninger overføres kun til Trusted Shops, såfremt du har givet dit samtykke hertil, efter afslutning af en bestilling har bestemt dig for at bruge Trusted Shops-produkter eller allerede har registreret dig for brugen. I dette tilfælde gælder den mellem dig og Trusted Shops indgåede aftale.

 

7. Cookies og webanalyse

På forskellige sider anvender vi såkaldte cookies for at gøre besøget på vores hjemmeside attraktivt og muliggøre brugen af bestemte funktioner, for at vise passende produkter eller til markedsforskning. Det tjener overvejende og i forbindelse med en interesseafvejning til at forfølge vores legitime interesser i en optimeret visning af vores tilbud. Cookies er små tekstfiler, som automatisk gemmes på brugerens computer. Nogle af de anvendte cookies slettes igen efter besøget, altså når du lukker din browser (såkaldte session-cookies). Andre cookies gemmes i en længere periode på din computer og hjælper os med at genkende din browser ved næste besøg (persistente cookies). Hvor længe de gemmes, kan du se i oversigten over cookie-indstillingerne i din webbrowser. Du kan indstille browseren således, at du informeres om der sættes cookies, og kan afgøre, om du vil acceptere eller afvise bestemte cookies eller generelt dem alle. Enhver browser administrerer cookie-indstillingerne forskelligt. De er beskrevet i hjælpemenuen til hver browser, hvor der forklares, hvordan du kan ændre dine cookie-indstillinger. Du kan finde dem for de forskellige browsere under følgende links:

Internet Explorer™: https://support.microsoft.com/da-dk/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Safari™: https://support.apple.com/da-dk/HT201265             
Chrome™: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=da          
Firefox™ https://support.mozilla.org/da/kb/aktiver-eller-deaktiver-cookies                
Opera™: https://help.opera.com/en/latest/security-and-privacy/      

Hvis du afviser cookies kan nogle funktioner på vores hjemmeside ikke bruges.

Brugen af Google (Universal) Analytics til webanalyse        
Til analyse af internetsiden anvender denne hjemmeside Google (Universal) Analytics, en netanalyseservice fra Google LLC (www.google.de). Det tjener overvejende og i forbindelse med en interesseafvejning til at forfølge vores legitime interesser i en optimeret visning af vores tilbud. Google (Universal) Analytics anvender metoder, som f.eks. cookies, der muliggør en analyse af din brug af hjemmesiden. De automatisk indsamlede oplysninger om din brug af hjemmesiden overføres som regel til en af Googles servere i USA og lagres der. Hvis IP-anonymiseringen på hjemmesiden er aktiveret, afkortes din IP-adresse herved inden for overførslen inden for medlemsstaterne i den Europæiske Union eller andre stater, som er omfattet af traktaten om oprettelse af det europæiske økonomiske fællesskab. Kun i undtagelsestilfælde overføres den fulde IP-adresse til en af Googles servere i USA og afkortes der. Den i forbindelse med Google Analytics af din browser sendte anonymiserede IP-adresse køres generelt ikke sammen med andre data fra Google. 

Google LLC har hovedsæde i USA og er certificeret under EU-US-Privacy Shield. Et aktuelt certifikat kan findes her . På grundlag af aftalen mellem USA og den Europæiske Kommission har sidstnævnte konstateret et rimeligt databeskyttelsesniveau for den under Privacy Shield certificerede virksomhed.      

Du kan forhindre indsamlingen af de af cookies frembragte og til din brug af hjemmesiden relaterede data (inkl. din IP-adresse) til Google samt behandlingen af disse data gennem Google ved at downloade og installere det browser-plugin, som er tilgængeligt under følgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Alternativt til dette browser-plugin kan du klikke på dette link for fremover at forhindre registreringen ved Google Analytics på denne hjemmeside. Herved gemmes en Opt-Out-cookie på din computer. Hvis du sletter dine cookies, skal du klikke på dette link igen.

 

8. Annoncering via marketingnetværk            
Via vores reklamepartner Criteo (Criteo SA, 32 Rue Blanche, 75009 Paris, Frankreich) laver vi reklame for denne hjemmeside i søgeresultaterne samt på tredjeparts hjemmesider. Hertil sættes automatisk en cookie af disse udbydere eller deres samarbejdspartnere, når du besøger vores hjemmeside, som ved hjælp af en pseudonym CookieID og på basis af de sider, du har besøgt, muliggør en interessebaseret annoncering. Det tjener overvejende og i forbindelse med en interesseafvejning til at forfølge vores legitime interesser i en optimal markedsføring af vores hjemmeside.         

Du kan deaktivere denne Retargeting Cookie ved at klikke på et af de følgende links: https://www.criteo.com/privacy/

Alternativt kan du deaktivere tredjeparts brug af cookies ved at gå til netværksreklameinitiativets deaktiveringsside.

 

9. Social Media PlugIns

Brug af Social Plugins fra Facebook, Google, Twitter, Instagram og LinkedIn under anvendelse af Shariff-løsningen.

På vores hjemmeside anvendes Social Buttons fra sociale netværk.

Med henblik på at beskytte dine data, når du besøger vores websted, er disse knapper ikke fuldt integreret som plugin, men kun ved hjælp af et HTML-link. Ved denne form for integration sikres det, at der ikke oprettes en forbindelse til det pågældende sociale netværks servere med det samme, når du åbner en side på vores hjemmeside, der indeholder denne type knapper.    

Når du klikker på knappen, åbnes et nyt browservindue, og den pågældende udbyders side åbnes, hvor du (evt. efter indtastning af dine loginoplysninger) f.eks. kan trykke på Like- eller Share-knappen.             

Formålet med og omfanget af dataindsamlingen og udbydernes efterfølgende behandling og brug af oplysningerne samt en kontaktmulighed og dine rettigheder i denne forbindelse samt indstillingsmulighederne med henblik på beskyttelse af dit privatliv fremgår af udbydernes databeskyttelseserklæringer:

https://www.facebook.com/policy.php
https://twitter.com/privacy
https://help.instagram.com/155833707900388
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?_l=da

 

10. Forsendelse af mails til at skrive bedømmelse
Såfremt du under eller efter din bestilling udtrykkeligt har givet dit samtykke hertil, anvender vi din mailadresse til at minde dig om at give en bedømmelse af din bestilling via det bedømmelsessystem, som vi anvender. Dette samtykke kan til enhver tid kaldes tilbage ved at sende en meddelelse til nedenstående kontaktadresse.

Mail fra Trusted Shops til at skrive bedømmelse   
Såfremt du under eller efter din bestilling har givet dit udtrykkelige samtykke hertil, sender vi din mailadresse til Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15c, 50823 Köln (www.trustedshops.de), så du kan få tilsendt denne mail. Dette samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage ved meddelelse til den nedenfor beskrevne kontaktmulighed eller direkte over for Trusted Shops.

Mail fra Google-certificerede forhandlere til at skrive bedømmelse (Google kundebedømmelser)
Vi samarbejder med Google LLC i forbindelse med programmet "Google kundebedømmelser", udbyderen er Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Med dette program kan vi indhente kundebedømmelser fra brugerne af vores hjemmeside. Herved spørges du efter et køb på vores hjemmeside, om du vil deltage i et mail-rundspørge fra Google. Hvis du giver dit samtykke iht. art. 6 stk. 1 lit. a GDPR, sender vi din mailadresse til Google. Du modtager så en mail fra Google kundebedømmelser, hvor du bedes om at bedømme købserfaringen på vores hjemmeside. Din bedømmelse sammenfattes efterfølgende med vores andre bedømmelser og vises i vores logo fra Google kundebedømmelser samt i vores Merchant Center-Dashboard, desuden anvendes den til Google forhandlerbedømmmelser. Du kan til enhver til tilbagekalde sit samtykke ved meddelelse til den databehandlingsansvarlige eller Google. Google LLC med beliggenhed i USA er certificeret under Privacy Shield-aftalen for EU og USA, som garanterer overholdelsen af det i EU gældende datasikkerhedsniveau. Yderligere oplysninger om databeskyttelsen hos Google i forbindelse med programmet Google kundebedømmelser kan hentes på efterfølgende link: https://support.google.com/merchants/answer/7188525?hl=da Yderligere oplysninger om databeskyttelsen hos Google forhandlerbedømmelser kan læses under følgende link: https://support.google.com/adwords/answer/2375474

 

11. Integration af videoer (og overførsel af data til Google ved tilmeldte brugere)
Vi integrerer videoer fra platformen "YouTube" fra udbyderen Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Herved anvendes den udvidede databeskyttelsesmodus, som iht. udbyderens oplysninger først starter indsamling af brugeroplysninger ved gengivelse af videoen/erne. Når afspilningen af integrerede Youtube-videoer startes, anvender udbyderen "Youtube"-cookies til at indsamle oplysninger om brugeradfærden. I henhold til oplysninger fra "Youtube" anvendes disse bl.a. til at indsamle videostatistikker, forbedre brugervenligheden og forhindre strafbare handlinger. Når du er logget ind hos Google, allokeres dine data direkte til din konto, når du klikker på en video. Hvis du ikke ønsker en allokering med din profil hos YouTube, skal du logge dig ud, inden du aktiverer knappen. Google gemmer dine data (selv af brugere, der ikke er logget ind) som brugerprofiler og analyserer dem. En sådan analyse gennemføres især iht. art. 6 Abs. 1 lit. f GDPR på grundlag af Googles legitime interesser i at anvende dem til reklameformål, markedsforskning og/eller behovstilpasset udformning af sin hjemmeside. Du har ret til at gøre indsigelse mod oprettelsen af disse brugerprofiler, hvorved du hertil skal henvende dig til YouTube.

Uafhængig af afspilningen af de integrerede videoer oprettes ved hvert besøg af denne hjemmeside en forbindelse til Google-netværket "DoubleClick", som uden vores indflydelse kan udløse yderligere databehandlinger.

Google LLC med beliggenhed i USA er certificeret under Privacy Shield-aftalen for EU og USA, som garanterer overholdelsen af det i EU gældende datasikkerhedsniveau.

Yderligere oplysninger om databeskyttelse hos "YouTube" finder du i udbyderens databeskyttelseserklæring under: https://policies.google.com/privacy?hl=da, yderligere oplysninger til Opt-Out finder du under: https://adssettings.google.com/authenticated

 

12. Ekstra service "DHL-pakkeadvisering"
Såfremt du under bestillingen har meddelt os dit udtrykkelige samtykke, giver vi på grundlag af dette samtykke iht. art. 6 Abs. 1 S. 1 lit. a GDPR din mailadresse videre til forsendelsesservicen DHL (DHL Vertriebs GmbH, Charles-de-Gaulle-Straße 20, 52113 Bonn, Tyskland). Forsendelsesservicen kan hermed inden levering tage kontakt til dig for at advisere pakken og således meddele den planlagte leveringstid pr. mail.

Et evt. givet samtykke til overførsel af data i forbindelse med brugen af den ekstra service DHL-pakkeadvisering, som aktivt kan vælges under bestillingsprocessen, behøves ikke trækkes tilbage, fordi dette udtrykkelige samtykke kun gælder én gang for den pågældende ordre.

 

13. Kontaktmuligheder og dine rettigheder        

Du har ret til gratis at få informationer om de personoplysninger om dig, som gemmes hos os, samt evt. ret til berigtigelse, begrænsning af behandling, dataoverførsel eller sletning af disse data. 
Ved spørgsmål vedrørende indsamling, behandling eller brug af dine personoplysninger, information om, berigtigelse, spærring eller sletning af data samt tilbagekaldelse af evt. meddelt samtykke eller indsigelse mod en bestemt anvendelse af dataene, henvend dig til:

Daniel Kaiser
Kemmlerstraße 1           
08527 Plauen
Tyskland

+49 (0) 3741 / 14 89 8 0 
Daniel.Kaiser@eibmarkt.de

Desuden har du ret til at indgive klage til den kompetente tilsynsmyndighed.


********************************************************************
Ret til indsigelse
Såfremt vi i forbindelse med en interesseafvejning til at forfølge vores legitime interesser som beskrevet ovenfor behandler personoplysninger, kan du tilbagekalde dit samtykke med virkning for fremtiden. Hvis behandlingen sker i forbindelse med direkte marketing, kan denne ret udøves til enhver tid. Såfremt behandlingen sker til andre formål, er du kun berettiget til at gøre indsigelse ved grunde, som fremgår af din særlige situation.

Hvis du gør indsigelse, vil vi ikke længere behandle dine personoplysninger til disse formål, medmindre vi kan påvise vægtige legitime grunde til behandlingen, der går forud for dine interesser, rettigheder og frihedsrettigheder, eller behandlingen er nødvendig for, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares.

Dette gælder ikke, hvis behandlingen sker i forbindelse med direkte marketing. Vi vil så ikke længere behandle dine personoplysninger til disse formål. 

*******************************************************************

Du har set på