eibabo® - Om os

En virksomhed under eibmarkt.com GmbH, et 100 % ejet datterselskab under EIBMARKT® GmbH Holding 

Hvordan begyndte det?

CEO Marco LabáhnVirksomheden blev i 1997 grundlagt som "Gebäudesystemtechnik EIB" og allerede 4 år senere omdannet til et kapitalselskab. Fuldstændig overbevist om denne fremtidsduelige teknologi turde man tage skridtet til selvstændighed. Dengang beskæftigede vi os udelukkende med systemintegrationen af EIB-komponenter, først og fremmest i offentlige bygninger. På dette tidspunkt fandtes næsten ingen EIB-komponenter, hovedsagelig fra Siemens og utrolig dyre. I 1997 var det temmelig besværligt at overbevise kunder om denne teknik. Vi var så heldige at kunne starte med tre meget store projekter. Det vidner en EIB-tavle om, som ejeren i ugelangt arbejde - og til kærestens store irritation - havde udviklet i sit soveværelse, med nogle få EIB-apparater til den ufattelige købspris på 20.000 DM og en ombygget Ford Transit som mobilt kontor med 2 arbejdspladser, forskelligt EIB-udstyr, et 200 m langt EIB-buskabel, som kunne rulles direkte ind i bygningen, og overvågningsværktøj til ibrugtagning og diagnose.

Det var virkelig skøre tider med pizza, cola og rullende uger, det at tjene penge var ikke det vigtigste og spillede derfor næsten ingen rolle. Ved præsentationer kunne man med en mobiltelefon, en Siemens S10 med farvedisplay, dengang et absolut highlight, ringe til tavlen via EIB Telecontrol og udføre koblinger eller omvendt ved alle slags meddelelser, lysstyringer, enkeltrumsstyringer og meget mere. Det fascinerede alle og overbeviste faktisk nogle vigtige beslutningstagere inden for projektudvikling og planlægning af offentlige bygninger i forbindelse med energieffektive løsninger.

Og hvordan gik det så videre?

Det første overskud blev straks investeret i nyudvikling. Parallelt til bygningsautomation så vi internettet som en stor chance og gik i slutningen af 1997 på nettet med vores første excel-baserede, selvudviklede onlineshop med flere end 1000 produkter. eibmarkt® er derfor også den ældste virksomhed med onlineshops for elektroteknik. Selvfølgelig kom der i begyndelsen kun få bestillinger, men det ændrede sig allerede efter få år, og med SmartStore kom så gennembruddet. I 1997 fandtes endnu ingen Google & Co. Den tyske søgemaskine Fireball, som senere samarbejdede Alta Vista og således viste søgeresultater fra hele verdenen, var vores første adresse. Med vores tidlige start på internettet har vi indtil nu kunnet få flere end 500.000 stamkunder i hele verden, og indtil ca. 2010 var det sådan set gratis, en afgørende konkurrencefordel.

Hvordan opstod så eibmarkt.com?

I slutningen af 1999 gik eibmarkt.com på nettet. I 2004 skiftede vi til shopsystemet SmartStore, og omsætningen udviklede sig tydeligt i en positiv retning. Vi havde sådan set ingen konkurrence. I mellemtiden har vi også opbygget flere kerneområder. Fra erfaringerne med serviceydelserne vidste vi, hvilke EIB-varer der blev efterspurgt på markedet. Dette resulterede i det næste skridt, nemlig egen udvikling og produktion af elektroniske og elektriske komponenter, en logisk og nødvendig foranstaltning. I 2001 fulgte så omdannelsen til et kapitalselskab.

I perioden 2000-2004 blev der udviklet meget hardware, men kun få ting blev også virkelig produceret. Udviklingen af EIB-udstyr var meget dyr og besværlig. Dengang var en installationsbus endnu europæisk standard (EIB® = Europæisk Installations Bus), senere så verdensomspændende standard (KNX® = kombination af betegnelsen "konvergens" for sammenslutningen af forskellige bus-systemer til en fælles standard og navnet "Konnex" som nyt, beskyttet varemærke KNX®).

Vi havde i vores egne systemintegrationsprojekter, som regel højkomplekse styrings- og reguleringsopgaver, som på daværende tidspunkt kun var mulige med EIB-funktionsmodulet fra Levi Fils, og som vi anvendte i meget store mængder. Fordi vi troede at have tilstrækkelig erfaring, udviklede vi inden for et år et lignende apparat, fordi det for os så vigtige apparat på sigt desværre blev opgivet, efter at Levi Fils AG Schweiz den 11. marts 2004 var blevet overtaget af ABB. Men omkostningerne blev alt for store. De licenserings- og testomkostninger, som skulle betales for dette komplekse apparat, var betydelige. Der skulle træffes en afgørelse. I sidste ende blev apparatet ikke produceret og det dertil planlagte budget investeret i eBuiness-virksomheden eibmarkt.com. Set i bakspejlet en betydelige afgørelse for virksomhedens videre udvikling. I 2010 blev eibmarkt.com GmbH grundlagt i forbindelse med en udskillelse som datterselskab af EIBMARKT® GmbH Holding. 


I er præsenteret bredt på mange forskellige områder, hvorfor?

Det er korrekt, men alle områder overlapper og supplerer hinanden perfekt, også med henblik på fremtidige projekter, for eksempel 2D- og 3D-holografi uden 3D-briller, også til smartphones, så der kan vises store mængder informationer, som ellers ikke ville passe på en SmartPhone eller en SmartWatch, i stedet for 3D-reprografi af varerne ved onlinekøb, så man samtidig kan føle et produkts overfladestruktur via et KNX® Pad og lugte det via en KNX® lugtaktor, f.eks. når man køber lædersko i høj kvalitet. En standard inden for få år, det er vi overbeviste om. 

 

 

 EIBMARKT® GmbH er medlem af KNX® Association Bruxelles. Næsten alle kerneforretninger af moderselskabet EIBMARKT® GmbH Holding er rettet mod teknologisk krævende bygningsstyring. Hertil hører blandt andet ved siden af egen udvikling og produktionen af elektroniske og elektriske komponenter også specialiseringen inden for software til automatiseringsteknik.

Med udgangspunkt i udfordringerne inden for de hidtidige kernekompetencer, bygningsautomation KNX® og den globale onlinehandel (eibabo®, eibmarkt®),  er der opstået yderligere forretningsområder: Intelligent yachtautomation med KNX® inden for sportsbåd- og superyachtbygning samt robotstyret 360°/3D-produktfotografi i en ny dimension til producenter og onlineshops. Begge områder er blevet stærkt udvidet og har udviklet sig med succes.

CEO Marco Labáhn

Med mange udmærkelser, som f.eks. den tyske Mittelstand Award "INNOVATIONSPREIS-IT" til EIBMARKT® GmbH Holding for den innovative IT-løsning "3D-reprografi inden for E-Commerce" med høj brugsværdi for små og mellemstore virksomheder ved Initiative Mittelstand under protektion af Microsoft Deutschland GmbH eller KNX World Award til eibmarkt®.com GmbH, har vi fundet international anerkendelse, noget vi er særlig stolte af.

Hvad er jeres planer for fremtiden?

eibabo® er et produkt fra den nyeste generation af eibmarkt® Gruppens shopsystemer og resultatet af 20 års erfaring inden for postordre branchen. Du kan shoppe på eibabo® som privat- eller erhvervskunde. eibabo® blev udviklet over de sidste 3 år som del af internationaliseringen, findes på 14 sprog og består af en international webshop (eibabo.com) og 20 landespecifikke shops med flere end 20 betalingsmetoder og ca. 1 million disponible produkter. På alle områder var projektet en stor udfordring, især IT-forbindelsen med alle webshoppens komplekse funktioner, ERP-system, integration af logistik og leverandører samt opsætningen af alle varerne på 14 sprog.

Det samlede projekt bestod af over 500 delprojekter, der kun kunne udføres af erfarne projektteams og mangeårige samarbejdspartnere. På mellemlang sigt har vi mange flere planer med eibabo®, som rækker langt ud over shopsystemet. Du vil blive overrasket. Afslutningen af internationaliseringen kommer dog i første række. eibabo® bestyres af det samme team fra eibmarkt.com GmbH (callcenter, service, IT), som også leder den allerede kendte webshop eibmarkt.com. Således er de sædvanlige høje standarder sikret. 

I skifter altså til 100 % internationalisering?

Netop, dette gælder især for eibabo®, hvor indhold, kommunikation og ordrebehandling præsenteres på 14 sprog og med mange landespecifikke betalingsmåder. Via vores egne handelsplatforme eibabo® og eibmarkt® leverer vi flere end 1.000.000 produkter fra over 2.500 mærkevareproducenter til erhvervs- og privatkunder i 185 lande. Hermed driver vi tre af de største handelsplatforme inden for elektroniske og elektriske produkter i hele verden. Varerne kontrolleres hele tiden og aktualiseres live. Med over 400 samarbejdspartnere og grænseflader til alle verdens relevante portaler offentliggør mærkevare-shoppene deres store udvalg af varer. Ved hjælp af vores eget datacenter kan vi afvikle store bestillinger inden for 24-48 timer. Mærkevarer fra alle førende producenter inden for el-installation, belysningsarmaturer, netværksteknik, brunvarer, hårde hvidevarer, KNX® bygningsautomation, radiostyret husautomation og meget mere kan bestilles og leveres i hele verden, også fra land til land. Vi kan endda levere produkter, som ikke er opført i shoppen. eibmarkt®, en af de førende KNX®-udbydere, er desuden specialiseret på KNX®-bygningsautomation og understøtter kunderne også med omfattende uddannet servicepersonale, som 24 timer/365 dage står til rådighed med råd og dåd på eibabo®.


Hvilken særlig service tilbyder i?

Hver kunde har sin egen personlige kontaktperson. Navnet vises efter bestillingen i den personlige kundekonto. Du kan hver dag kommunikere med din personlige kontaktperson, både via din kundekonto, pr. mail eller telefonisk. Via kundekontoen er det imidlertid mest sikkert og hurtigst. Med kun få klik har du til enhver tid en kontaktperson, døgnet rundt, også i weekenden og på helligdage. Dette er en særlig service til vores kunder og står for sikkerhed og tillid. Vores medarbejdere står selvfølgelig døgnet rundt til rådighed på flere sprog og svarer hurtigt på alle spørgsmål. I dagens løb får du svar allerede inden for få minutter via din kundekonto.

Kundekontoen findes på eibabo® hjemmesiden. Her kan du efter login vælge din ordre i ordrehistorikken og via en meget nem indtastningsskærm stille dit spørgsmål til din rådgiver med forud definerede emneområder (levering, reklamation osv.). Vores svar kan du hente overalt i verden via ordrehistorikken, samtidig sendes hvert svar direkte til din mailadresse. 

Hvordan adskiller I jer fra den stærke konkurrence inden for branchen?

eibabo® er et meget komplekst shopsystem med mange forskellige funktioner. F.eks. har vores publikationer med flere billeder, 3D-visninger, omfattende tekster og intelligente links til alle vigtige andre varer en særlig merværdi og sørger for positive brugeroplevelser. Dette er selvfølgelig en vedvarende proces og aktualiseres og forbedres hele tiden. En anden særegenhed er den på højtydende servere placerede, intelligente, selvlærende og fonetiske søgefunktion med omfattende parametre til hurtig søgning af varen. Vi har i over 25 år drevet vi shop- og ERP-systemer på egne servere i datacentret.

På grund af det verdensomspændende salg af alle varer er der integreret omfattende nødvendige ekstrafunktioner i shoppen. Disse omfatter visning af alle vigtige internationale valutaer og omregningskurser ved hver pris, som aktualiseres flere gange i døgnet, landespecifikke sprog, betalingsmåder og oplysning af leveringstider, permanent verdensomspændende pakkesporing, en kompleks styringsmatrix til forsendelse i indlandet/EU- og EFTA-stater eller til tredjelande, afhængig af privat- eller erhvervskunde med/uden VAT-ID ved leveringer inden for EU, EU-leveringstærskel iht. momsloven og international toldbehandling. 

Hvilke sikkerhedsstandarder tilbyder eibabo®?

eibmarkt®.com GmbH er en af de få eksportører i denne branche, der er godkendt af det tyske toldvæsen. Tolden kontrollerer flere gange om året, at alle kriterier overholdes. eibmarkt®.com GmbH er koblet på AEB GmbH's datacenter og agerer iht. den af den tyske forbundsskattedirektion (Bundesfinanzdirektion) certificerede ATLAS-metode. Med vores egen digitale toldbehandling kan vi hurtigt og nemt observere og påvirke processer. Vores medarbejdere er omfattende uddannet på dette system og taler flere sprog for at kunne svare på internationale kundeforespørgsler.

Alle tænkelige sikkerhedsstandarder, især mht. betalingsmåder og datasikkerhedsregler, overvåges hele tiden og kontrolleres af eksterne institutioner. Alle kundeområder er beskyttet med høje krypteringsstandarder. En registrering er fuldstændig uforbindende, fordi dine data først anvendes ved efterfølgende behandling af din ordre og også kun i det absolut nødvendige omfang gives til de i afviklingen deltagende virksomheder (f.eks. adressedata til forsendelse.)

eibabo® hører altså til eibmarkt.com GmbH?

Netop, eibabo® er en virksomhed af eibmarkt.com GmbH, en omdannelse til et separat kapitalselskab som yderligere datterselskab af holdingselskabet er aktuelt ikke planlagt, men heller ikke udelukket ved fremtidige globale udvidelser.

 

 

 

Marco Labáhn
(CEO EIBMARKT GmbH Holding)Dialog: Kerstin Ziegenbein (agentur aanders®) og Marco Labahn (CEO EIBMARKT® GmbH Holding)

  

EIBMARKT GmbH Holding 

EIBMARKT® GmbH Holding - 08527 Plauen - Kemmlerstrasse 1 - Tyskland
(Holdingsselskabets beliggenhed med administration, applikationsudvikling, callcenter, 360°/3D-studio) 

EIBMARKT GmbH Holding Imagefilm

Imagefilm EIBMARKT® GmbH: KNX® smart home - eibmarkt®, eibabo® (english full hd)

 

Du har set på